2021. október. 16., szombat - Gál.
hirdetés
hirdetés

Az elmúlt évtized forradalmi változásai

A metasztatikus melanoma terápiájának aktuális kérdései

A metasztatikus melanoma malignum terápiájában az elmúlt évtizedben forradalmi változásnak lehettünk tanúi. A korábbi, dacarbazin alapú kemoterápia helyét mára csaknem teljesen átvették a célzott, illetve immunonkológiai készítmények. Az új kezelések jelentősen megnövelték a metasztatikus melanomában szenvedő betegek progressziómentes és teljes túlélését. Ugyanakkor az új terápiák mind hatásmódjukban (például annak dinamikájában), mind mellékhatásaikban jelentősen különböznek a korábbi kezelésektől.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Gyulai Rolland, Pécsi Tudományegyetem, Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika
a szerző cikkei

(forrás: Medical Tribune)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.