hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Újabb nyolcmilliót hozott a TEGY program

Több mint 8 millió forint gyűlt össze eddig a 11. alkalommal útjára indított Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) programban. A cél ezúttal a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat bakonybéli Oktatási Centrumának megépítése.
Jelenleg csaknem 2500 gyermek szenved daganatos betegségben, leggyakrabban leukémiában vagy az agydaganat valamely formájában Magyarországon. Évente hozzávetőleg 250-300 új beteget regisztrálnak, a gyógyulási arány 70-80 százalékos, de tízből három gyerek meghal. Az Oktatási Centrum a gyermekonkológus szakemberek és a szülők egységes szakmai irányelvek és protokollok szerinti képzését látja majd el nemcsak a gyermek daganatos betegségek, de a beteg gyermekek kiegyensúlyozott klinikai táplálása terén is.
A TEGY program előző éveiben összegyűlt 209 millió forintból a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat klinikái országos szinten jelentős összeget fordítottak a rákbeteg gyermekek klinikai táplálkozási programjának kialakítására – a kórházba felvett beteg gyermekek 40 százaléka alultáplált, amelynek mértéke a kórházi tartózkodás ideje alatt tovább nő –, ennek eredményeképpen 9 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központ a rákbeteg gyermekek egyedi táplálkozási igényeinek megfelelő speciális táplálékkiegészítőket, multivitaminokat, tápszereket, valamint az ezek tárolásához szükséges hűtőgépeket vásárolt.
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink