hirdetés
2020. szeptember. 20., vasárnap - Friderika.
hirdetés

Sándor Mária béremelésről és hallgatásról

A fekete ruhás nővér az ATV műsorában elmondta: a béremelés elhallgattatta a kollégáit, akik így már nem beszélnek  a problémákról.

hirdetés

Sándor Mária az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: azért tűnt el, mert elérte, amiért elkezdte akcióját, ugyanakkor úgy érzi, hogy ezt nem könyvelheti el sikerként, a béremelés ugyanis elhallgattatta a kollégáit. Leszögezte: szájbefogásra volt elég a fizetésemelés, miközben a nővérek továbbra sem tudják becsülettel ellátni a munkájukat, mert túl vannak terhelve. Szerinte hiányzik az utánképzés, és nem született meg az az életpályamodell, ami a nővéreket a pályára vonzaná.

Az ápolónő a betegeket arra buzdította, hogy jelentsék fel őt és kollégáit, amiért képtelenek ellátni a feladataikat. Szerinte ugyanis eljárásoknak kell indulniuk ahhoz, hogy kiderüljön, óriási munkaerőhiány van az egészségügyben.

Szerinte a kamara felelőssége is nagy a kialakult helyzetben, mert bár jogosultsága lenne a szervezetnek, mégsem tesz semmit. Úgy látja: a médiában sokszor tényleg túlzó hírek jelennek meg, ami csorbítja a szakma becsületét, miközben nem az itthon maradt dolgozók tehetnek a kialakult helyzetről. Könnyű a nővérek munkája felett ítélkezni, de nem szabad elfelejteni, hogy ők azok, akik az emberhiány miatt szélmalomharcot vívva küzdenek – fogalmazott.

A beszélgetés végén azt mondta, fekete ruhás nővérként nem tér már vissza a köztudatba, de a szakmájáért a jövőben is ki fog állni, a politikát azonban határozottan kerüli.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg.

(forrás: ATV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink