hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Pszichiátriáról a pszichiátriára

Jogerősen felmentette, de kényszergyógykezelésre kötelezte a bíróság azt a férfit, aki tavaly júniusban gyújtogatott a szombathelyi kórház épülete előtt, s rálőtt a rendőrökre is.

A Szombathelyi Törvényszék szóvivője, Tóth András közölte: a törvényszék a szakértői vélemények alapján megállapította, hogy a vádlott büntethetőségét kizáró ok, kóros elmeállapot áll fenn. Ezért felmentette őt a hivatalos személy ellen fegyveresen elkövetett erőszak bűntettének és a különösen nagy vagyoni hátránnyal járó közveszélyokozás kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését.

A már korábban is pszichiátriai gyógykezelés alatt álló férfi tavaly június 28-án, kora reggel a Markusovszky Kórház Huszár úti pszichiátriai részlegének bejárata előtt benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, amivel több ember életét és mintegy ötvenmillió forintnyi vagyont veszélyeztetett.

A lángok nem terjedtek át az épületre, de a férfi a jogszerűen intézkedő rendőrökre célzott, majd gázriasztófegyveréből egyszer rájuk is lőtt. A rendőrök csak célzott lövésekkel tudták őt ártalmatlanná tenni, földre vinni és megbilincselni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink