hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Önálló tárgy lett az obezitológia

Hazánkban elsőként indul a felsőoktatásban obezitológiai képzés, mondta az InfoRádiónak Bedros J. Róbert, a MOMOT elnöke.

Most 10 éves a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT), az elnök az InfoRádiónak elmondta, hogy az alapításkori első célja az volt, hogy minél előbb Magyarország igazán vezető szakmai, tudományos társasága legyen az elhízástudománnyal foglalkozó szervezetből.

"A szakmai kollégium támogatásával és az EMMI jóváhagyásával sikerült az obezitológus licencvizsgát megcsinálni, szakvizsgára ráépített vizsgaként lehet ma valaki obezitológus, és 52-en már végeztek is" - mondta az elért eredményekről a társaság elnöke. Az oktatáshoz azonban szükség volt egy tudományos tankönyvre, és elismert szakembergárdával, híres professzorok sorával írták-szerkesztették a Klinikai obezitológia tankönyvet. Ilyen átfogó tankönyv Európában még nem készült.

"Most a társaság alapításának tizedik évfordulójára sikerül elérni, hogy a Semmelweis Egyetemen a következő tanévtől a klinikai obezitológia bekerül a tanrendbe kötelezően választható tantárgyként" - mondta Bedros J. Róbert, és jelezte, jelenleg már a tantervet készítik elő. A professzor szerint nincs még Európában olyan orvosi egyetem, ahol az obezitológiát önálló tantárgyként oktatnák.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink