hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Műtő is kerülhet a honvédség új repülőibe

Tavasszal új típussal bővülhet a Magyar Honvédség légiereje, közölte a kormánypárti napilap.

Az An–26-os repülőgépek pilótái már ismerkednek azzal az új típussal, amely tavasszal a hosszú távú, elsősorban csapatszállítási, evakuálási feladatokban váltaná ki az elöregedett, több mint negyvenéves gépeket. A lap értesülése szerint használt Airbus cargo gépekkel bővülhet néhány hónapon belül a Magyar Honvédség légi szállítási képessége. Mint írják, tisztán szállítási feladat esetén a gépek akár 20-27 tonnányi áruval is megrakhatók. Az ilyen repülőgépek különleges, egészségügyi feladatra is bevethetők: hordágyak, sőt akár műtőegység is elhelyezhető a fedélzetükön.

Az M1 aktuális csatornán jelentette be Benkő Tibor, hogy csapatszállításra és légi mentésre alkalmas, műtővel is felszerelhető repülőgépeket vásárol még az idén a Magyar Honvédség.

A Honvéd Vezérkar főnöke úgy nyilatkozott: – A magyar légierő igényei szerint átalakított használt gépeket a tervek szerint jövő tavasszal, a missziós váltásokra állítják hadrendbe. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón jelentette be: a kormány két honvédelmi beszerzésnek is zöld utat adott, amelyből az egyik a légierő képességeit növeli.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink