hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Mi a legsúlyosabb probléma?

A Medián 2018. októberében készült 1200 fős felmérése szerint a listát egyértelműen az egészségügy vezeti – írja a közvéleménykutató Facebook oldalán.

Minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának. „Dobogós” helyezést ért még el a korrupció és az elvándorlás, a külföldre költözés. Talán meglepő, hogy a kormányzati kampányok legfontosabb célpontjai, a „migránsok” csak a népesség 9 százaléka számára jelentik a legfontosabb, és további 12 százalék számára a második legfontosabb problémát – az elvándorlás miatti aggodalom tehát jócskán megelőzi a bevándorlás miattit.

A problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít. A legtöbb további ügyben hasonlóan „szavaznak” a kormánypárti és az ellenzéki polgárok, de kivételt képez a korrupció, amelynek az átlagos 28 pont helyett a fideszesek csak 19 pontot adtak. A másik kivétel a bevándorlás: a Fidesz-szavazók körében (20 ponttal) ez került a második helyre, megelőzve az elvándorlás, külföldre költözés problémáját.

További részletek

(forrás: Medián)
hirdetés

Könyveink