hirdetés
2021. szeptember. 29., szerda - Mihály.
hirdetés

A taj-szám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra

Újabb szakaszához ért a magyar oltási program. Miután a magyar lakosság 55%-a és a regisztráltak 92%-a már felvette az oltást, a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok oltását is.

Ez a két célcsoport május eleje óta tud regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az itt élő külföldiek számára külön angol nyelvű regisztrációs felület is elérhető. Június 19-én szombaton számukra is megnyílt az EESZT internetes időpontfoglaló rendszere.

Az érvényesen regisztráltak az előzetes regisztrációjuk során megadott email címre értesítő levelet kapnak, ami tartalmazza:  a TAJ számmal nem rendelkezők számára létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, illetve az EESZT által generált technikai azonosító számot (PID number).

Az email értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre.

Mostantól tehát az érvényesen regisztrált külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.  Országosan Sinopharm, Pfizer és még korlátozott mennyiségben Szputnyik oltás foglalható.

Kérjük, hogy az oltásra vigyék magukkal a kinyomtatott, kitöltött  és aláírt hozzájáruló nyilatkozatot, amely megtalálható a koronavirus.gov.hu honlapon.

Magyar nyelvű hozzájárulási nyilatkozat:
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

Angol nyelvű hozzájárulási nyilatkozat:
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/statement_of_consent_for_the_administration_of_covid-19_vaccine.pdf

A regisztráció és az időpontfoglaló is mostantól folyamatosan nyitva áll az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok számára is, és az oltást követően természetesen ők is jogosultak védettségi igazolványra.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink