hirdetés
2023. január. 27., péntek - Angelika.
hirdetés

300 millió fejlesztésre a bajai kórházban

Korszerű gasztroenterológiai vizsgálót alakíthat ki és a betegségek korai felismerését szolgáló eszközöket vásárolhat a Bajai Szent Rókus Kórház mintegy 300 millió forint pályázati forrásból, közölte az intézmény főigazgató-főorvosa.

Tóth Gábor elmondta: a napokban megkezdődnek a fejlesztés előkészületei. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán elnyert összegből egyrészt korszerűsítik a kórház eszközparkját, másrészt épületátalakítási munkákba kezdenek. A tervek szerint beszereznek egy Spekt-Izotóp készüléket, amely a régebbi berendezésekhez képest sokkal kevésbé terheli meg a beteg szervezetét, illetve rendkívül átfogó képet nyújt például a pajzsmirigy, a nyirokcsomók és a csontszerkezet problémáiról. Az eszközzel végzett vizsgálatok segítséget nyújtanak a szívproblémák és egyes daganatos betegségek feltárásában is. A berendezés használatához ugyanakkor egy kezelőt is ki kell alakítani, tudatta az intézményvezető.

A főigazgató-főorvos hangsúlyozta: a fejlesztés részeként a diagnosztikai épület harmadik emeletén létrehoznak egy gasztroenterológiai vizsgálót és vásárolnak egy endoszkópos műszert is.

Tóth Gábor kiemelte, hogy az új műszerekkel a korábbinál több vizsgálatot végezhetnek majd, így kevesebb betegnek kell igénybe vennie a fekvőbeteg-ellátást.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink