hirdetés
2020. május. 30., szombat - Janka, Zsanett.
hirdetés

220 milliós beruházás a kisvárdai kórházban

Mintegy 220 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban.

hirdetés

A beruházásokat pénteken adták át a szabolcsi kisvárosban. Hegyi Henrik, a gyógyintézmény főigazgatója az eseményen elmondta, központi támogatásból, illetve az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vis maior keretéből megépült a sürgősségi osztályhoz integrált detoxikáló részleg, kialakították a kórház területén az új, 110 férőhelyes aszfaltozott parkolót és kétszáz négyzetméteres új épületbe költözhetett az intézmény informatikai osztálya.

Az eseményen mutatták be a kisvárdai mentőállomás új rohamkocsiját. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte, ebben az évben 160 új mentőautó vásárlására biztosított forrást a kormány, ezzel mintegy hárommilliárd forintot költhet a mentőszolgálat új mentőjárművek beszerzésére.

2010 óta több mint új 950 mentőautót vehetett a szervezet, ezzel gyakorlatilag lecserélődött a teljes autópark, mondta a főigazgató, megjegyezve, a legújabb beszerzéssel öt év körülire csökkent a járművek átlagos életkora.

A helyi mentőállomás dolgozói tavaly mintegy hatezer esetben segítettek, járműveikkel pedig mintegy 200 ezer kilométert tettek meg a megye útjain. Az új beszerzésű mentőautó-flottából az első jármű Kisvárdán állt szolgálatba.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink