2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Nemzetközi orvosgárda látja el a briteket

Több magyar dolgozik a brit egészségügyben, mint amerikai, derült ki a brit kormány felméréséből, amelyet a Pénzcentrum ismertet.

A brit kormány adta ki, hogy milyen nemzetiségűek dolgoznak a szigetország egészségügyi rendszerében (NHS). Az összes dolgozó (több mint 1,1 millió szakember) 87,5 százaléka brit (976 288), 137 ezer külföldi, közülük pedig 62 ezren valamelyik EU-s országból érkeztek. – közli az eredményeket a Pénzcentrum.

A britek után az indiaiak, a filippínók és az írek vannak a legtöbben, sorrendben több mint 18 ezren, 15 ezren és 13 ezren dolgoznak az NHS-nél. A jelentés szerint 1187 magyar dolgozik a brit egészségügyben, ami abból a szempontból meglepő, hogy amerikaiból csak 1179-et találtak, igaz, valószínű, hogy sok az amerikai-brit kettős állampolgár, akiket nyilván britként regisztrálnak.

Az EU-s tagállamok között a már említett Írországon túl a lengyelek, a spanyolok, a portugálok, az olaszok, a románok, a görögök, a németek, a hollandok és a franciák járultak hozzá több szakemberrel a brit egészségügyi rendszerhez, mint a magyarok.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés

Könyveink