hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Elektromos autókat kaptak az orvosok Zalaegerszegen

A város lakásokat, autókat kínál a Zalaegerszegre költöző, a megyei kórházban munkát vállaló orvosoknak, írja a ZAOL nyomán a Weborvos.

Kétkulcsos megoldással segíti a megyeszékhelyi önkormányzat a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházat. Ezt a megfogalmazást használta Balaicz Zoltán polgármester, amikor a városháza előtt jelképesen átadta öt elektromos autó kulcsát a kórház főigazgatójának, dr. Gasztonyi Beátának,írja a zaol.hu nyomán a lap.

Mint felidézték, tavaly a traumatológiai osztályon átmeneti nehézség alakult ki, ennek rendezése kapcsán az önkormányzat felajánlotta segítségét, bár nem fenntartója az intézménynek. Az úgynevezett kétkulcsos modell egyik elemeként a város 20 millió forintot tett félre öt önkormányzati tulajdonú lakás felújítására, s ezeket szakembereknek ajánlotta fel.

A másik elem az az öt elektromos gépkocsi, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 68 millió forintos támogatásával szerzett be az önkormányzat. A város felajánlása, hogy a lakásokat, illetve az autókat a megyei kórházban munkát vállaló, Zalaegerszegre költöző szakemberek, orvosok rendelkezésre bocsátja, azaz két kulcsot ad át számukra.

(forrás: ZAOL, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink