hirdetés
hirdetés
2019. október. 18., péntek - Lukács.
hirdetés

A klinikai vizsgálatok, s nem mellesleg 40 milliárd forint „hovatartozásán” vitatkozik az innovációs és az emberminisztérium.

Műtét közben lett rosszul egy orvos a Semmelweis Egyetem egyik műtőjében; már a mobilklímákat is leszerelték – tudta meg a Magyar Hang.

Az emberi sejtek alkotta "miniagy" fejlődik a leglassabban az emberszabásúak közül – állapították meg svájci kutatók.

Egy új tanulmány szerint az e-cigaretta "inhalálása" már rövid idő alatt is gyulladást okozhat a sejtekben a nemdohányzóknál.

PR-cikk

 

Október 20-ig lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra

Október 20-ig lehet pályázni az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra, melynek fővédnökségét Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár vállalta el. A pályázathoz idén partnerként újabb neves egészségügyi szervezetek, köztük a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége is csatlakoztak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által elindított, több mint egymillió forint összdíjazású megmérettetés célja, hogy minél több ember ismerje meg az ország legjobb egészségértést fejlesztő programjait.

Tovább a cikkre! >>

 

 

Tumorokból vett szövetmintákból növesztett organoidok segítségével megállapítható, melyik kemoterápia a legjobb, írja a PharmaOnline.

Az elmúlt évek jó kapcsolatát hivatalossá téve írt alá együttműködési megállapodást az Ortopédiai Klinika és a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Kásler Miklós szerint húsz sebész jelentkezett a Bakay Lajos-ösztöndíjra, amely az érsebészeti átképzést ösztönzi.

A keringési és daganatos megbetegedések diagnosztizálásának és terápiájának támogatására több mint 20 milliárd forintból zajlanak fejlesztések.

Ismét késik a tavalyi kórházi fertőzéseket összesítő NNSR-jelentés, és még mindig csak készül az országos infekciókontroll és antimikróbiális rezisztenciacsökkentő program, bár már tavaly decemberben is véglegesítésre és végrehajtásra várt.

Bejuthatnak a hasnyálmirigybe a bélben élő baktériumok, ahol a hasnyálmirigy-daganatban felhalmozódva annak a növekedését serkenthetik.

Az alant vázolt gondolatmenettel nem szeretném támadni az orvosi ügyeletben dolgozó kollégákat.

books.medicalonline


hirdetés