hirdetés
hirdetés

Dr. Martos Tímea cikkei

#1
2014-08-19 11:46:00

A 2-es típusú cukorbetegek körében végzett számos tanulmány alapján az intenzív vércukor kontroll és a makrovaszkuláris szövődmények kapcsolata nem egyértelmű. Az ACCORD vizsgálat eredményei szerint a magas kardiovaszkuláris rizikóval rendelkező 2-es típusú cukorbetegekben az intenzív vércukorkontoll fokozta a mortalitást.

#2
2014-08-19 11:36:00

A Diabetes Prevention Program (DPP) prediabeteszes betegekben vizsgálta a cukorbetegség kialakulásának rizikóját. A betegeket placebo, metformin vagy intenzív életmód kezelésű csoportokban randomizálták. A DPP összesen 3234, csökkent glukóztoleranciájú vagy emelkedett éhomi vércukorszintű résztvevő adatait dolgozta fel, akiknek életkora >25 év, BMI>24 kg/m2.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.