hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-03

A PharmaOnline szerint egy régóta használt gyulladásgátló alkalmazásával 40 százalékos testtömeg-csökkenést sikerült elérni egereknél.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Táplálásterápia
2020-11-25

Napjainkban, amikor az elhízás egyre égetőbb népegészségügyi problémaként jelenik meg, gyakran az alultápláltság témája marginális kérdésként tűnik fel a mindennapi orvosi gyakorlatban, többek között az apellátásban is.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2020-04-28

Az adherencia legalább 90 %-on tartása optimalizálhatja a nem-K-vitamin-antagonista orális antikoagulánsokkal (NOAC) végzett gyógyszeres terápia hatékonyságát.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-10-07

Az epilepszia kezelése során kiemelt helyet foglal el az egyes antiepileptikumok farmakokinetikai tulajdonságainak ismerete.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-16

Miként befolyásolják az elhízás és az azzal járó szervezetbeni változások a gyógyszerek farmakodinámiás és farmakokinetikai sajátosságait?

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-04-03

A gyomor bypass és csőgyomor műtétek számos gyógyszer farmakokinetikai paramétereit megváltoztathatják, írja a PharmaOnline.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-04

A tradicionális kínai gyógyászatban használatos Vörösgyökerű zsálya lehet az osteoporosis, valamint az arthritis és egyes csontrákok mellékhatásmentes gyógyszere. Az American Society for Bone and Mineral Research szaklapjának cikke szerint a növény hatóanyagai csak a kollagénbontást akadályozzák, a cathepsin K egyéb működését nem blokkolják.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-02

Egyes adatok alapján kétségek merülnek fel digitáliszkezelés biztonságosságával kapcsolatban, közli a PharmaOnline.

#9
Fókuszban a gyógyszerinterakciók 1. évfolyam 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-07-17

Nagy várakozás előzte meg mind a betegek, mind pedig az orvosok részéről az új orális antikoagulánsok hazai gyógy­szerpiaci bevezetését és az OEP támogatás elnyerését nonvalvuláris pitvarfibrillációban.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-05

A stabil krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek gyakran szenvednek egyidejűleg COPD-ben, kevésbé vizsgált azonban az akut szívelégtelenség sajátosságai és kimenetele ebben a betegcsoportban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.