hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2632
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-17

Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon 2021 szeptemberében: az egyik Salgótarjánban, a másik Esztergomban.

#2
Medical Online >> sponsored - abbvie
2021-09-15

A JAK2V617F-mutáció jelentőségének felismerése a JAK-gátló gyógyszerek fejlesztéséhez vezetett, amelyekkel kapcsolatban az első tapasztalatok a BCR-ABL1-negatív myeloproliferativ betegségekben (MPN) történő alkalmazásról vannak. A JAK-gátlók antiinflammatorikus hatásuk miatt autoimmun kórképekben és graft-versus-host betegségben is bevezetésre kerültek. A hematológiai kórképekben elsősorban a ruxolitinib hatékonyságával kapcsolatban állnak rendelkezésre tapasztalatok az elmúlt 10 évből. A szerző a JAK-gátlók hematológiai alkalmazásának lehetőségeit foglalja össze.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-15

A Magyar Rákellenes Liga pedig ismét biciklis felvonulásokkal kívánja felhívni a figyelmet a betegségre és a korai diagnózis fontosságára.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-15

A Rutgers Egyetem kutatói gerincvelői folyadékból származó fehérjék elemzésével összefüggést mutattak ki egyes biomarkerek jelenléte és az Alzheimer-kór progressziójának sebessége között.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-13

Sokszor nem a rák, hanem a szívet érintő szövődmények miatt romlik a daganatos betegek állapota, a CMR növelheti a túlélés esélyét.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-10

Egy egészségügyi dolgozó megtámadta a kötelező védőoltás igénybevételét szabályozó rendeletet az Alkotmánybíróságon, írja az Index.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-10

Az elmúlt évek egyik legnagyobb vívmánya, hogy rutin CT- és MR-eszközökkel a megmenthető, valamint irreverzibilis károsodást elszenvedett agyszövet kiterjedése és aránya pontosan felmérhető. A thrombectomia során használt eszközök utóbbi években tapasztalt technikai fejlődése ugyancsak elősegíti a jobb klinikai kimenetel elérését ebben a súlyos betegségben.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2021-09-09

A pitvarfibrillációhoz (AF, atrial fibrillation) társuló ischaemiás stroke általában súlyosabb formában és következményekkel jelentkezik, és magasabb halálozási aránnyal jár együtt.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-08

Egy sor egészségügyet érintő döntést hozott a kormány a hétfő esete megjelent Magyar Közlöny szerint, amit a VG idéz.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-07

A Doktor24 és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös vállalata megvásárolta a közép-dunántúli régió meghatározó magánegészségügyi szolgáltatóját.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.