A Nutrients folyóiratban szeptember 29-én jelent meg a Shanghai University kutatóinak cikke, amelyben azt vizsgálták, hogy az étrendben található polifenolok milyen hatással vannak az öregedési folyamatokra.
A dallasi Texasi Egyetem kifejlesztett egy új eljárást, amely nanorészecskéket használ a röntgensugarak kontrasztanyagaként. A kutatók azt állítják, hogy az új technológia sokkal hatékonyabb, mint a szokásos vérvizsgálat.
Az új monitoring eszköz az ujjbegyen viselhető tapaszhoz hasonlít, az izzadságból gyűjt energiát, és többféle kémiai anyag folyamatos monitoringjára képes.
A Semmelweis Egyetem kutatói a dohányosok körében kedvelt termékek fogimplantátum körüli szövetekre gyakorolt hatását vetették össze nemdohányzók fogágyával.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?