A Nutrients folyóiratban szeptember 29-én jelent meg a Shanghai University kutatóinak cikke, amelyben azt vizsgálták, hogy az étrendben található polifenolok milyen hatással vannak az öregedési folyamatokra.
Egy kiterjedt irodalmi áttekintés szerint látszanak ugyan bizonyos előnyei a bioélelmiszerek fogyasztásának, de az ok-okozati összefüggés egyelőre nem bizonyítható.
Az árvíz utáni fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos az árvíz elleni védekezésről tartott budapesti sajtótájékoztatón.
A kínai Tianjin’s Clinical Research Center for Cancer és a Harvard University kutatói deep learning algoritmust dolgoztak ki ismeretlen eredetű tumorok elsődleges eredetének meghatározására, több mint 57 ezer daganatos beteg szövettani felvételei alapján. 12 különböző modellt alkottak a képek alapján, ezeket foglalja össze a TORCH.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?