Az USA-ban hat egészségügyi dolgozó, akik szoros kapcsolatban álltak egy madárinfluenzás beteggel, enyhe légúti tüneteket produkált, írja a Házipatika.
Egy újabb pandémiára való felkészülés során amerikai kutatók olyan vírusokat jellemeztek, amelyek a következő világjárványt okozhatják: az egyik jelölt a sertésinfluenza.
A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
Az ételek néhány típusánál, így a kagylóknál, halaknál, dióféléknél és mogyorónál igen magas a keresztreaktivitás aránya. A keresztreaktivitás nehezíti az allergiás kórképek diagnózisát és kezelését.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?