A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
A National Geographic április 18-tól elérhető „NASA- találmányok” című sorozata apropóján összegyűjtöttünk 10 olyan eszközt, aminek jelenlétét ma már természetesnek vesszük, közli a GyártásTrend.
A Communications Biology folyóiratban jelent meg a UC Davis kutatóinak cikke, amelyben a ketogén étrend hatását vizsgálták Alzheimer-kóros egér modellszervezeteken.
Az ételek néhány típusánál, így a kagylóknál, halaknál, dióféléknél és mogyorónál igen magas a keresztreaktivitás aránya. A keresztreaktivitás nehezíti az allergiás kórképek diagnózisát és kezelését.
A terápiás együttműködés témaköre a modern egészségügy egyik legfontosabb kérdése. Hiába vannak ugyanis hatékony kezelési lehetőségek, ha a páciens nem működik együtt ezekkel megfelelően, akkor a terápia sem lehet kellőképpen hatékony.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?