A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
A Neurology folyóiratban jelent meg a Columbia University Mailman School of Public Health, a Columbia Aging Center és a Norwegian Institute of Public Health kutatóinak közös cikke, amelyben a HUNT4 70+ vizsgálat eredményeit ismertették.
A csaknem 8700 személy bevonásával végzett kínai CLHLS vizsgálat asszociációt mutatott ki a fehérjében és gyulladásgátló anyagokban gazdag étrend, illetve a demencia kockázatának csökkenése között.
A Semmelweis Egyetem új tanulmánya a világon elsőként valamennyi gyermekkori daganattípusra kiterjedve vizsgálta, hogyan boldogulnak az érintettek az élet fontosabb területein.
Az éneklés szintén összefüggött az agy jobb egészségi állapotával, bár ez a kórusban vagy csoportban való részvétellel kapcsolatos egyéb szociális tényezőinek is betudható.
A Psychological Medicine folyóiratban jelent meg kutatók cikke, amelyben a több, mint 20 éves utánkövetési idejű, szkizofrénia spektrum zavarban szenvedő betegek bevonásával végzett OPUS I klinikai vizsgálat eredményeit ismertették.
A kínai Szun Jat-Szen Egyetem kutatói a JAMA Network Open folyóiratban közölték vizsgálatuk eredményeit, amelyek szerint az egyedül élő idős embereknél az állattartás kimutatható mértékbe lassítja a kognitív funkciók romlását.
A transzkraniális fotobiomoduláció (PBM) új és nagyon ígéretes megközelítés a demencia és különösen annak leggyakoribb típusa, az Alzheimer-kór kezelésére.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?