A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.
A TéT Konferencia részeként kiállítást rendeztek, négy területre összpontosítva, köztük az intelligens egészségügy, valamint az orvostudomány és sport.
A Nutrition & Diabetes folyóiratban jelent meg a Queen’s University kutatóinak cikke, amelynek fő megállapítása, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Állatbetegségekkel összefüggő együttműködésről állapodott meg a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratórium és a Temesvári I. Mihály Király Élettudományi Egyetem.
Finnország már a jövő héten felajánlja a madárinfluenza elleni megelőző védőoltást olyan munkavállalóknak, aki érintkeznek állatokkal, írja a Reuters nyomán a Portfolio.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?