hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-18

A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-01-13

A Leedsi Egyetem kutatói azt állítják: felfedezésük elősegítheti egészségesebb, alacsony zsírtartalmú, ám az eredeti érzetet keltő csokoládék előállítását.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-01

A Nébih célzottan ellenőrzi az E410 adalékanyagot tartalmazó kiemelten kockázatos termékeket, és mielőbbi önellenőrzést kér.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-06-11

Vizsgálatok összefüggést mutatnak az elfogyasztott élelmiszerek feldolgozási szintje és az egészségi állapot, illetve a korai halálozás között, írja a G7.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-07

Az utazások egészségügyi kockázatairól dr. Felkai Péterrel, az utazásorvostan szakértőjével beszélgetett a Szabad Föld.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-03-23

A nagy-britanniai Nemzeti Elhízásellenes Fórum és a 200.000 orvost reprezentáló orvoskollégium cukoradó bevezetésére szólít fel. Mint mondják, a kormány az élelmiszeripar és a cukorbárók rabszolgája lett.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-03-02

Még egy élelmiszeripari adalékanyag, ami hozzájárulhat az elhízás- és cukorbetegség-, illetve gyulladásos bélbetegség járvány tombolásához – a szabályozóknak újra kellene gondolniuk, milyen módszerekkel tesztelik az élelmiszerek biztonságosságát.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-05-14

Egy lépéssel megint távolabb került a dohánytörvény állítólagos egészségvédelmi céljaitól a kormány – írja  a Népszava.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-09-17

Az USA nagyvállalatainak 25 százaléka kínálja a meditációt a munkahelyi stresszt csökkentő kezdeményezések részeként – írja az [origo].

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-07-04

Ha a gyermekeknek egyre növekvő mennyiségben adtak olyan ennivalót, amely jól megsütött tejet tartalmazott (pl. süteményt, palacsintát), ez jelentős részüknek segített „kinőni” a tejallergiát – írja a Journal of Allergy and Clinical Immunology szaklap.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?