A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
A Leedsi Egyetem kutatói azt állítják: felfedezésük elősegítheti egészségesebb, alacsony zsírtartalmú, ám az eredeti érzetet keltő csokoládék előállítását.
Vizsgálatok összefüggést mutatnak az elfogyasztott élelmiszerek feldolgozási szintje és az egészségi állapot, illetve a korai halálozás között, írja a G7.
A nagy-britanniai Nemzeti Elhízásellenes Fórum és a 200.000 orvost reprezentáló orvoskollégium cukoradó bevezetésére szólít fel. Mint mondják, a kormány az élelmiszeripar és a cukorbárók rabszolgája lett.
Még egy élelmiszeripari adalékanyag, ami hozzájárulhat az elhízás- és cukorbetegség-, illetve gyulladásos bélbetegség járvány tombolásához – a szabályozóknak újra kellene gondolniuk, milyen módszerekkel tesztelik az élelmiszerek biztonságosságát.
Ha a gyermekeknek egyre növekvő mennyiségben adtak olyan ennivalót, amely jól megsütött tejet tartalmazott (pl. süteményt, palacsintát), ez jelentős részüknek segített „kinőni” a tejallergiát – írja a Journal of Allergy and Clinical Immunology szaklap.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?