Az i-Days for Life Debrecen hackathon keretében a világ minden részét képviselő mintegy 120 fiatal mutatta be ötleteit az egészségügy jövőjének alakítására.
VR Health Champions néven 7,8 millió eurós program indult, hogy felgyorsítsa a virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) technológiák bevezetését az egészségügyi ellátásban Európa-szerte. A program keretében 8 uniós tagállamból 18 partner – köztük a magyar Syreon Kutatóintézet – tömörül 9 regionális ökoszisztémába, hogy célzott támogatást nyújtson öt kiválasztott kkv-nak.
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-08
Az obesitas kialakulásának okai sokrétűek, genetikai, környezeti és pszichológiai tényezők egyaránt szerepet játszanak a folyamatban. Az iparosodott országokban a táplálkozási szokások megváltozása, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának növekedése, a fizikai aktivitás csökkenése, valamint a mozgásszegény életmód vezetett oda, hogy az obesitas és a túlsúly globális közegészségügyi problémává vált szerte a világon, amely számos társadalmi és gazdasági kihívást is jelent.
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-08
A túlsúly és elhízás kialakulásáért alapjaiban a hosszú távon fennálló, szükséglettel szembeni túlzott energiabevitel felelős. Mégis multifaktorális problémaként tartjuk számon, hiszen az energiaszükséglet és felhasználás egyensúlyzavarát genetikai, epigenetikai, fiziológiai, környezeti és szociokulturális faktorok együttesen idézik elő (1).
Kiszolgáltatottak a magánellátók az orvosoknak, ezért új bérmegállapodásokat és munkaszerződéseket kell kötni a kollégákkal – hangzott el a Nagy Magánpraxis Napon, ahol bemutatták a 2024-es TOP30 legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadványt is.
A jövő a jelenlegi eseményalapú betegségellátás helyett a folyamat alapú egészségszolgáltatás lesz – hangzott el a többi közt kiadónk konferenciáján, melyről a PharmaOnline számol be.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?