Táplálékallergia alatt az allergén elfogyasztását követő, immunmediált reakciók megjelenését értjük. Gyermekkorban a táplálék okozta hiperszenzivitási reakció előfordulása igen gyakori, diagnosztizálása pedig a rendkívül változatos tünettan miatt igen nagy kihívást jelenthet.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-03-12
A dió rendszeres ropogtatása javítja a cukorbetegek ereinek állapotát és csökkenti koleszterinszintjüket, ezért igen jót tesz az egészségüknek. A biztató hírt az American College of Preventive Medicine kongresszusán ismertették.
Őseink arcformája úgy alakult, hogy fogaikkal összeroppanthassák a kemény magokat, ha más étel hiján azok voltak az egyedüli ennivalók a túléléshez. A témával foglalkozó nemzetközi kutatócsoport tanulmányát az USA Tudományos Akadémiájának folyóirata közölte.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?