hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 56
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-27

Az 1990-es évektől robbanásszerűen terjedtek a különböző fermentált vörös rizs készítmények mint természetes koleszterincsökkentők, ezek azonban ma már ismert mellékhatásokkal bírnak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-14

A fermentáció az egyik legősibb élelmiszertartósítási-technika, amit vélhetően már 9000 éve ismer az emberiség, közli a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-05-03

Vegyészek kapcsolatot találtak egy ital íze és az abban található víz- és etanolmolekulák által alkotott formák között, írja a tobaccomagazin.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-02-17

Már két pohár borral elérhető a felnőtteknek ajánlott napi cukormennyiség határértéke, egy brit egészségügyi szervezet felmérése szerint.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-30

Igyekeztek a korábbinál egészségesebben étkezni a járvány alatt a magyarok, mégis átlagosan 30 dekával lettek nehezebbek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-03-10

Mesterségesintelligencia-alapú orrot fejlesztettek ki izraeli kutatók a betegségek "kiszagolására", közli az ATV honlapja.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-01-10

A lengyel egészségügyi minisztérium megkezdte a tanácskozást a cukoradó ügyében az ágazat képviselőivel, írja a a gazeta.pl nyomán a Napi.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-12-20

Egy ország alkoholbetegeinek száma nemcsak egészségügyi, de társadalmi mutatója is az adott közösségnek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-05-28

Az MNB a "chipsadó" továbbfejlesztését javasolja, erről ír az InfoStarton megjelent vendégcikkében Berta Dávid, a jegybank munkatársa.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-03-14

A KSH 2017-ben 379 ezerre becsülte a magyar alkoholisták számát, ami nagyjából a világon a nyolcadik legtöbb alkoholistát jelenti, írja a Qubit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?