A Nature Medicine folyóiratban március 24-én jelent meg az Université de Montréal kutatóinak cikke, amelyben azt vizsgálták, hogy a nyolc táplálkozási minta hosszú távú követése és az ultra-feldolgozott élelmiszerek (UPF; ultra-processed foods) fogyasztása milyen összefüggést mutat az egészséges öregedéssel.
A Pharmacological Research folyóirat novemberi számában jelent meg a University of Exeter kutatóinak cikke, amelyben egy olyan vizsgálati hatóanyagot próbáltak ki nagyszerű eredményekkel, amely segíthet az elhízás kezelésében.
Az emberi hajszálnál 500-szor vékonyabb nanodiszkek kívülről aktiválhatók, és a most használt elektróda implantátumoknál biztonságosabban alkalmazhatók.
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-08
A túlsúly és elhízás kialakulásáért alapjaiban a hosszú távon fennálló, szükséglettel szembeni túlzott energiabevitel felelős. Mégis multifaktorális problémaként tartjuk számon, hiszen az energiaszükséglet és felhasználás egyensúlyzavarát genetikai, epigenetikai, fiziológiai, környezeti és szociokulturális faktorok együttesen idézik elő (1).