hirdetés
hirdetés

Epihope Kft. Dr. Juhos Vera cikkei

  #1
2021-04-14 15:09:00

Egy évvel a Covid-19 betegség világméretű járvánnyá szélesedését követően a jelenleg rendelkezésünkre álló kezelési eljárások még mindig csupán tünetiek és szupportívak. Epileptológiai szempontból már kijelenthető, hogy sem az epilepszia, mint alapbetegség, sem annak gyógyszeres kezelése nem számít kockázati tényezőnek sem a Covid-19 betegségre való fogékonyságban, sem annak lefolyásában. Azonban a megfelelő D-vitamin-szint mindkét betegség szempontjából kívánatos.

  #2
2019-10-07 13:01:00

Az epilepszia kezelése során kiemelt helyet foglal el az egyes antiepileptikumok farmakokinetikai tulajdonságainak ismerete, egyrészt a bi- vagy politerápia alkalmazása szempontjából, másrészt a társbetegségek megfelelő kezelésének céljából. Összefoglalómmal az epilepszia kezelése során figyelmet érdemlő gyógyszerinterakciókra szeretném felhívni a figyelmet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Litván kutatók kifejlesztettek egy olyan számítógépes algoritmust, ami megnyithatja a kaput a korai diagnózisalkotás felé.

Hiába kapott majdnem ezer beadványt, az Alkotmánybíróság óvatoskodó, a lényeget kikerülő döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a védettségi igazolvány kiállja az alkotmányosság próbáját.