hirdetés
hirdetés

1Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, Neurológiai Klinika 2MTA−PTE Klinikai Idegtudományi Képalkotó Kutatócsoport Dr. Janszky József1,2 Dr. Horváth Réka1 cikkei

#1
2018-10-12 05:15:00

Már évezredek óta felmerült, hogy a marihuána hatásos az epilepszia kezelésében, de az illegális készítménnyel ez idáig kontrollált vizsgálatok nem történtek. 2017-ben kiderült, hogy a cannabis egyik fő összetevője, a cannabidiol, randomizált kontrollált vizsgálatban hatásos két nagyon súlyos, potenciálisan halálos epilepsziaforma, a Dravet-szindróma és a Lennox−Gastaut-szindróma kezelésében. A cannabidiol nem tudatmódosító szer. Az USA-ban a cannabidiolt 2018 júniusában törzskönyvezték.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Ahogy egyre több országban enyhülnek a koronavírussal kapcsolatos korlátozások, úgy világszerte merül fel a demenciával élő idősekben, hogy félnek kimozdulni.