hirdetés
hirdetés

SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Szeged,MTA-SZTE Dermatológiai Kutatócsoport, Szeged Dr. Kemény Lajos cikkei

  #1
2018-07-31 14:28:00

A psoriasis a népesség mintegy 2−3%-át érintő krónikus gyulladásos betegség. A bőrtünetekhez sokszor ízületi gyulladás is társul. Súlyos psoriasisban szenvedő betegeknél gyakrabban fordulnak elő anyagcsere-betegségek, úgymint cukorbetegség, zsíranyagcsere zavarai, elhízás, valamint hypertonia és szív-ér rendszeri betegségek. A psoriasis kezelési lehetőségei az utóbbi évtizedben alapvetően megváltoztak. A célzott biológiai terápiákkal ma már a betegek túlnyomó része csaknem teljesen tünetmentesíthető.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hogyan viszonyul a hálapénzhez a jogrendszerünk és mit tükröznek a Kúria döntései? Mit tehetünk, hová fordulhatunk, ha visszaéléssel szembesülünk az ellátásunk során?

Shirley Chaney vaszkuláris demenciával élő férjét támogatja. 53 év házasságot követően a nőnek nagy nehézséget jelentett a betegség következményeinek elfogadása, ezért úgy döntött, haragját, szomorúságát és reménytelenségét – azaz személyes gyászfolyamatát – a művészet segítségével fejezi ki.