2017. március. 30., csütörtök - Zalán.

De a tájkép, erdőrészlet és a lovak is kedvenc témái dr. Koháry Györgynek, aki nyugdíjas kabai háziorvosként ma már csak az alkotásnak szenteli az idejét. Több évtizeden keresztül nem festett, az utóbbi közel húsz év alatt azonban háromezer kép került ki a kezei közül. 

Többek között a Pink Floydról, Semmelweis Ignácról és a B-vitaminról is talál kérdéseket márciusi kvízünkben. Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

A kezelés alváshigiénés tanácsokkal kezdődik, de ennek sikertelensége esetén gyógyszeres vagy kognitív viselkedésterápiára is szükség lehet.

A krónikus álmatlanság prevalenciája növekszik, a teljes populáció hozzávetőlegesen 10%-át érintve. Ha gyógyszeres kezelés szükséges, akkor többnyire hipnotikumokat alkalmaznak.

 

A vizsgált 10 éves periódusban a gyógyszereladások vonatkozásában a legnagyobb csökkenés az elhúzódó és rövid hatású szerek esetén egyaránt 2008 és 2009 között volt, mely elsősorban a 2008-ban elfogadott új nemzeti irányelveknek tudható be.

 

Az iráni tűzoltók általánosságban 24/48 órás munkarend szerint dolgoznak. Ébrenlét alatt vagy közvetlenül ébresztést követően kell kritikus feladatokat végezniük, ezért nem használhatnak hipnotikus/szedatív szereket a munkamentes időszakban a szunyókálás minőségének javítására.

Könyveink