hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-09-12

A neuropátiás fájdalom teljes prevalenciáját a lakosság körében 7−8%-ra teszik. A Neurológiai Praxis cikkét a PharmaOnline idézi.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-22

A neuropátia fogalma alatt a környéki idegrendszer bármilyen klinikai manifesztációjú diszfunkcióját értjük, ami az esetek döntő többségében valamilyen krónikus betegség szövődményeként alakul ki.

#3
Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-01-23

A catecholaminok biológiai hatása rövid ideig tart, ugyanis a szimpatikus idegvégződések az interjunctionalis térből gyorsan felveszik a catecholaminokat, majd inaktív metabolitokká alakítják és a vesén keresztül eltávolítják a szervezetből.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-05-26

A túlsúlyos vagy elhízott beteg kivizsgálása összetett feladat, amelyben a laboratóriumi vizsgálatoknak mind az okok, mind a szövődmények és a terápiás lehetőségek felmérésében elengedhetetlenek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-27

Fontos, hogy ne csak a gasztro-enterológusok legyenek tisztában az IBS diagnózisának felállításához szükséges Róma-klasszifikációval.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-03-31

A Cedars-Sinai Egészségügyi Központ kutatói kiderítették, hogy két jól ismert gyógyszeres kezeléssel – a rifaximinnel és a lubiprostone-nal – lehet elérni a legjobb eredményeket az irritábilis bél szindróma (IBS) kezelésében. Úgy jutottak erre az eredményre, hogy több mint két tucat nagy klinikai vizsgálat adatait elemezték.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-03-26

Frederick H. Weber összefoglaló közleményében sorra veszi a kolonoszkópos előkészítés során alkalmazott anyagok, az időzítés és a beavatkozás előtti étrend kérdéseit, hogy tisztább képet láthassunk e kérdésben (és a műszerrel is).

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-10-26

A fejfájás gyakori panasz, és sokszor olyan súlyos, hogy akadályozza a személy mindennapi tevékenységeit. A migrén prevalenciája világszerte 8,4–18 százalék, a tenziós fejfájásé 16–30 százalék (ebből a személyek 3 százalékának évente több mint 180 napon van fejfájása).

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-02-01
Az akut major depressziós betegek többségében nem hatásosabbak az antidepresszívumok, mint a placebo – állapították meg egy gondos statisztikai módszerekkel végzett metaanalízisben. Csak az igen súlyos állapotú betegek esetében érhető el klinikailag számottevő javulás.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-04-21
Iráni kutatók metaanalízissel vizsgálták a triciklikus antidepresszánsok (TCA) hatásosságát irritábilis bél szindrómában (IBS). Tekintve, hogy az IBS gyakorisága a nyugati államokban 10 és 20 százalék közé esik, kezelése a gasztroenterológia kiemelt kérdései közé tartozik. 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.