hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-06-03

A stresszre passzívan, illetve aktívan reagáló állatok bélflórája eltérő. Székletmikrobiom-transzplantációval nem csak a bélflóra, de immunrendszeri változások és viselkedésbeli sajátosságok is átvihetők a másik egyedre.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-01

A fekális bakterioterápia az enyhe, illetve középsúlyos állapotú colitis ulcerosa-s betegek harmadánál vezet szteroid-mentes remisszióhoz, közli a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-09-26

A Nature Microbiology-ben ismertetett elmélet szerint minden egyensúlyát vesztett mikrobiom a saját speciális módján beteg, közölte az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-09-07

A lefagyasztott, majd kiolvasztott (fagyasztott) fecalis mikrobiota transzplantációja (FMT)  számos előnnyel kecsegtet: a donor szűrések számának és gyakoriságának csökkenése költségmegtakarítást jelent; a FMT azonnal hozzáférhető; és olyan intézményekben is alkalmazható, ahol nem áll rendelkezésre helyszíni laboratóriumi meghatározások lehetősége.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-07-15

A módszer iránti érdeklődés jelentős növekedése tapasztalható az utóbbi években, elsősorban a Clostridium difficile-fertőzésben történt sikeres alkalmazás alapján. Gyulladásos és irritábilis bélbetegségben és különböző, bélrendszeren kívüli betegségekben is vizsgálják hatékonyságát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-06-16

Kétirányú folyamat van kibontakozóban a mikrobiótánkkal kapcsolatos orvoslásban: egyrészt a fekális transzplantáció szabályozása, másrészt különféle betegségek kezelésére, megelőzésére hivatott szintetikus bélbaktériumok létrehozása.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-05-19

2015-ben – immáron második alkalommal - Barcelonában került sor az Európai Crohn Colitis Társaság (ECCO) tízedik, jubileumi kongresszusára.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-04-07

A Clostridium difficile az antibiotikum-használattal összefüggő hasmenések leggyakoribb kórokozója. A recidívák magas aránya miatt nagy dilemmát jelent a betegek gyógyításában.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-15

Javulás várható a Clostridium difficile fertőzések diagnosztikájában és ellátásában az európai  összefogás eredményeként – tudta meg a MedicalOnline dr. Nagy Erzsébettől, a Szegedi Tudományegyetem professzorától.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-04-17

A magyar orvostársadalom csendben asszisztált ahhoz, hogy a fővárosi Szent László Kórház folyamatosan zsugorodjon, miközben a belgyógyász szakképzés sem ragaszkodik az infektológia oktatásához – derül ki a többi közt a beszélgetésből, amelyben szó esik az egyre több gondot okozó Clostridium difficile fertőzésekről épp úgy, mint a szakmai irányelvek felemásra sikeredett megújításáról. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.