hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Háziorvostan
2022-08-24

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás. Ezek közül a fájdalom messze a leggyakoribb. Nemritkán többfajta panasz egyszerre is előfordulhat; így a fájdalom funkcionális vagy strukturális károsodással is járhat együtt. Ilyen esetben fel kell tenni a kérdést a betegnek, hogy melyik a legfontosabb panasza.

#2
Medical Online >> Fájdalomcsillapítás
2022-08-24

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás. Ezek közül a fájdalom messze a leggyakoribb. Nemritkán többfajta panasz egyszerre is előfordulhat; így a fájdalom funkcionális vagy strukturális károsodással is járhat együtt. Ilyen esetben fel kell tenni a kérdést a betegnek, hogy melyik a legfontosabb panasza.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-20

Konstruktív felfogású kormányzásra számít az egészségügyben a Magyar Orvosi Kamara elnöke, a Magyar Hang interjúja szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-17

A szerző ismerteti a cukormonitorozás fejlődését a vizeletcukor-kimutatástól a vércukor-meghatározáson keresztül a modern folyamatos cukormonitorozási módszerekig.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-10

A diabéteszes neuropathia mintegy 150 ezer cukorbeteget érint. Mostantól a Semmelweis Egyetem budapesti Neuropathia Központja mellett a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház is várja a betegeket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-04-02
Ha fiatal, 36 év alatti nők munkahelyén szintetikus szálak és bizonyos szénhidrogének fordulnak elő, ez megháromszorozza az emlőrák előfordulásának kockázatát, amikor a nők elérik a változó kort – állapították meg kanadai kutatók csütörtökön közzétett tanulmányukban.
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-05-05
Amatőr történészek azt kutatták, hogy hazánk mai területén egyes technikai eszközöket mióta ismernek. Terjedelmes táblázatokban foglalták össze, hogy egy-egy gyermek születése időpontjában milyen új eszközöket kezdtek alkalmazni, amelyeket az édesapa születésekor még nem ismertek.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.