hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-01-20

A krónikus mieloid leukémia terápiájában alkalmazott tirozin-kináz-inhibitorok (imatinib, nilotinib, dasatinib) a progressziómentes és a teljes túlélés szempontjából nem különböznek egymástól szignifikánsan. A hatóanyagok közti választás során tekintettel kell lenni a mellékhatásprofiljukra is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-11-19

Amerikai kutatóknak sikerült megtalálniuk a Parkinson-kór egyik fő jellegzetességének, a Lewy-testek kialakulásának okát, és hatékony módszert fejlesztettek ki a zárványok lebontására, illetve az újbóli akkumuláció megelőzésére.

#3
Medical Online >> Háziorvostan
2016-11-11

Az előrehaladott rákban szenvedő betegek kezelési standardja az empirikus terápia felől a biomarker-vezette, a tumor molekuláris profilján alapuló célzott terápia irányába mozdult el. A genotipizálási technikák nagymértékű fejlődése ma már lehetővé teszi az egyes betegek rákgenomjának gyors és átfogó elemzését, akár nagyon kisméretű biopsziás anyagból is. A diagnosztikus biomarkerek segítenek a beteg számára legjobb célzott terápiák kiválasztásában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-05-22

Milyen vírusellenes terápiák fejlesztése folyik napjainkban? A Science cikke összefoglalja, milyen stratégiák bizonyulhatnak hasznosnak és költséghatékonynak a közeljövőben.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-01-30

Tizenkét új vagy eddig más indikációban lehetséges terápiás lehetőséget fogadott be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, amely mintegy 25 ezer súlyos betegségben szenvedő kezelésében jelenthet előrelépést.

#6
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2012-12-05

A CML kezelésében már a XX. század elején megtörténtek az első kemoterápiás próbálkozások. Az első kemoterápiás szerek azonban nem akadályozták meg a blastos transzformációt. 

#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-06-27

Újonnan diagnosztizált krónikus mieloid leukémia kezelése - Antiretrovirális kezelési protokollok a terhesség, illetve a szoptatás alatt Botswanában

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”