hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 33
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-12-06

A prosztatarák nem halálos betegség, ha időben felfedezik és kezelik. Megnyilt Magyarország első férfiegészség-központja.

 

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-05-10

Az AMREF Health Africa nevű afrikai orvosi és kutatói alapítvány nyerte el nemzetközi együttműködés kategóriában a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-06

Az új, rendkívül hatékony terápiás lehetőségek révén gazdasági kérdéssé egyszerűsödött a HCV teljes körű felismerése és eradikálása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-31

Még mindig nem tudjuk, mire jó a szex, írja a Current Biology legutóbbi száma, míg mások arra hívják fel a figyelmet, hogy alig ismerjük a vaginális mikrobiomot, illetve annak hímnemű párját.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-03-14

A világ első sikeres hímvessző-átültetését jelentették be dél-afrikai orvosok, írja az mno.hu.

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-11-07

A gyermekkori húgyúti fertőzések (UTI, urinary tract infection) diagnosztikájára, terápiájára és utánkövetésére vonatkozó irányelvek folyamatosan fejlődnek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-07-17

Minden esély megvan arra, hogy 2030-ra ellenőrzés alá szoríthatjuk az AIDS-járványt, közölte az ENSZ illetékes ügynöksége, a UNAids – írja az Origo.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-11-13

Újragondolják a körülmetéléssel kapcsolatos szabályozást Norvégiában. Elképzelhető, hogy a jövőben csak egészségügyi céllal engedélyeznék – írja a hvg.hu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2013-02-22

A fájdalom megélésében jelentkező nemi különbségek ma már tudományosan bizonyítottak. A nők életük során sokkal több fizikai állapotváltozáson esnek át, mint a férfiak, s ezek a fájdalom kialakulásának kockázati tényezői lehetnek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-08-29

Új irányelveket adott ki az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) a gyerekkori körülmetélésről – számol be a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.