hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 765
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-01-27

Európa-szerte nálunk él a legtöbb elhízott. A betegség kezelésének öt pillére a diéta, a magatartás-/életmód-terápia, a mozgás, a gyógyszer, valamint a műtéti megoldás. A legfontosabb azonban annak szem előtt tartása, hogy sikeres és tartós súlycsökkentő programot csak a beteggel való együttműködésben lehet elérni.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-08

A XX. század egyik legnagyobb kardiológusa, Kerkovits Gyula nevét vette fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új szakrendelője.

#4
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ek) a leggyakrabban használt gyógyszerek közé tartoznak napjainkban. Nagyon gyakori, hogy számos nagy kardiovaszkuláris (CV) kockázatú beteg (például hipertóniások, koronáriabetegek, krónikus vesebetegek) rendszeresen szed valamilyen NSAID gyógyszert, ennek megfelelően az alkalmazásukkal kapcsolatban fellépő mellékhatások is kiemelkedő fontosságúak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-26

A koleszterincsökkentő harmadára csökkenti egy újabb infarktus esélyét – mondta az Indexnek Becker Dávid, az MKT elnöke.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-23

Szívsebészeti nagyműtéten átesett és előrehaladott szívelégtelen betegek kezeléséhez is használható eszközöket kapott a PTE.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-12

A kombinált Se és koenzim Q10 pótlás megakadályozta a leukocyta telomer rövidülést alacsony Se szinttel élő idős embereknél, amely a gyulladáscsökkentő és antioxidáns mechanizmusok fontosságára utal az öregedés folyamatának lassításában. Bár e feltáró vizsgálat eredményei ok-okozati összefüggéseket nem mutatnak ki, a telomerhossz megőrzésével egyértelműen megfigyelhető a hosszabb túlélés, amely a telomerek preventív szerepére utal a CV halálozás csökkentésében.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Háziorvostan
2022-08-24

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás. Ezek közül a fájdalom messze a leggyakoribb. Nemritkán többfajta panasz egyszerre is előfordulhat; így a fájdalom funkcionális vagy strukturális károsodással is járhat együtt. Ilyen esetben fel kell tenni a kérdést a betegnek, hogy melyik a legfontosabb panasza.

#9
Medical Online >> Fájdalomcsillapítás
2022-08-24

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás. Ezek közül a fájdalom messze a leggyakoribb. Nemritkán többfajta panasz egyszerre is előfordulhat; így a fájdalom funkcionális vagy strukturális károsodással is járhat együtt. Ilyen esetben fel kell tenni a kérdést a betegnek, hogy melyik a legfontosabb panasza.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-24

A Qubit szerint az öregedés mellékhatásait mérséklő terápia embereknél még gyerekcipőben jár, de  többen már egy új csodaszerről beszélnek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.