hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 756
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-14

Az EU-ban csak Csehország és Észtország mutat rosszabb adatokat – idézi prof. dr. Kiss Róbert Gábor az Európai Kardiológiai Társaság elemzését.

#2
Medical Online >> Stroke - prevenció
2022-07-12

Pitvarfibrilláció és rosszindulatú daganatos betegség egyidejű fennállásakor különös körültekintést igényel az alvadásgátló szer megválasztása.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-08

Az ezredforduló környékén kifejlesztett, majd gyorsan bővülő genomikai és egyéb omikai, valamint más molekuláris biomedicinális megoldások a klinikai medicina és az egészségügy más területein is új korszakot nyitottak.

#4
Medical Online >> Háziorvostan
2022-06-02

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-04

A cardiális implantálható elektromos eszközök az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen mentek át. A következőkben áttekintést nyújtunk a CIED beültetés indikációs köreiről és a terápiás lehetőségekről.

#6
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A célzott terápiák, így a biologikumok (bDMARD) és a szintetikus célzott betegségmódosító gyógyszerek (tsDMARD) nagy áttörést hoztak a gyulladásos reumatológiai kórképekben, így rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek kezelésében. Új dimenziók nyíltak meg a betegek és kezelőorvosaik előtt.

#7
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A rheumatoid arthritis (RA) az ízületek gyulladásos megbetegedése, gyakran jár együtt egyéb szervek, így a szem érintettségével. A leggyakoribb szemtünetek RA-ben a száraz szem tünetcsoport, episcleritis, scleritis, keratitis, uveitis, retinális vasculitis. A cornea, sclera és ízületek hasonló szerkezete, illetve a gyulladás során kialakuló közös patofiziológiai folyamatok, mint vasculitis, immunkomplex-lerakódás, kollage­názfelszabadulás magyarázzák a tünetek együttes előfordulását.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-18

Először jelentettek koronavírus-fertőzéssel összefüggő halálozásokat Sanghajból azóta, hogy a városban a múlt hónapban lezárásokat vezettek be.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-08

Egy új vérvizsgálat előre jelzi, hogy valakit komolyan fenyeget-e szívroham, stroke, szívelégtelenség vagy a következő négy évben ezek miatt bekövetkező halálozás kockázata.

#10
Medical Online >> Háziorvostan
2022-03-28

A hipertónia a stroke egyik legfontosabb rizikó faktora. A hipertónia megfelelő kezelése jelentősen csökkenti a stroke gyakoriságát. Ugyanakkor a hipertónia hosszú távú következményeként kognitív teljesítmény csökkenés, demencia alakulhat ki. Ezek megelőzéséhez, súlyosságának csökkentéséhez a megfelelő vérnyomás kezelés elengedhetetlen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”