hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-05-16

A teljes tárgylemezes digitális mikroszkóp képes olyan minták elemzésére, amire eddig csak az optikai mikroszkópok voltak alkalmasak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-11

A digitális világ és az agy kapcsolata lesz a fő témája az Agykutatás napjai elnevezésű programsorozatnak, amelyet kedden és szerdán rendeznek meg.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-22

A főváros egyelőre nem képes behozni az egészségügyi fejlesztések terén mutatkozó hátrányát a vidékiekkel szemben, írja a Weborvos.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-09

A Dental World Nemzetközi Fogászati Konferencia és Kiállítás a kelet-közép európai régió legnagyobb fogászati szakrendezvénye.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-09-03

Felül kell vizsgálni eddigi elképzelésünket az elektromos impulzusok szívizomsejtek közötti terjedésével kapcsolatban. Az eLife-ban megjelent tanulmány által feltárt molekuláris mechanizmus újfajta antiarritmiás szerek kifejlesztéséhez vezet, és azt is megmagyarázza, mi az oka számos onkológiai szer kardiotoxicitásának.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-11-28

Az afrikai betegek sokkal hálásabbak, boldogabbak, kedvesebbek és türelmesebbek, mint a magyarok – mondták a fekete földrészt megjárt magyar orvosok a Hvg-nek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-23

A Nature Methods néhány napja közölte dr. Horváth Péter és munkacsoportja tanulmányát egy új képminőség-korrekciós eljárásról, amely nagyságrendekkel megnöveli a digitális képek elemzésén alapuló mérések és értékelések precizitását.

#8
A CRC-rizikó megítélése colitis ulcerosa-ban. Mi változott? 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-01-08

Ismert, hogy gyulladásos bélbetegségben emelkedett a colon malignus elfajulásának (colorectal cancer, CRC) valószínűsége. Összehasonlítva az átlag populációval, a relatív kockázat 20-szoros kiterjedt, 4-szeres bal oldali colitisben. A gyulladás talaján először enyhe, majd súlyos dysplasia alakul ki, vagyis van idő a rák kialakulása előtt annak közvetlen veszélyét felismerni endoszkópos vizsgálattal.  

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-11-08

A bioinformatika az egész medicinát lényegileg átalakítja, ezért fontos, hogy minden orvos tisztában legyen annak alapvonalaival.

#10
Medical Tribune XI. évf. 8-9. szám
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-26

Magyarországon jelenleg egyedül az Országos Onkológiai Intézet (OOI) rendelkezik a patológiai munkafolyamatok minőségbiztosítására szolgáló automatizált rendszerrel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.

Amennyiben egy beteg vagy látogató az intézmény helyiségeiben úgy kíván képet rögzíteni, hogy azon más személy nem ismerhető fel, akkor ezt számára megtiltani, illetve engedélyhez kötni nem lehet.