hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-03-27

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága 46 jelentkező közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat itélt oda.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-01-31

Gépi tanulást alkalmazó algoritmusok segítségével észleli a biológiai mintákban talált rendellenességeket, így gyorsabb diagnózist és kezelést tesz lehetővé, írja a GyártásTrend.

#3
Kviz polycythaemia Kviz polycythaemia
Medical Online >> Rovatok >> Polycythaemia vera
2020-01-06

A polycythaemia vera (PV), az ún. valódi bővérűség, a 2016-os WHO nevezéktana, ill. felosztás szerint egy krónikus myeloproliferativ daganatos megbetegedés.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-05-16

A teljes tárgylemezes digitális mikroszkóp képes olyan minták elemzésére, amire eddig csak az optikai mikroszkópok voltak alkalmasak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-11

A digitális világ és az agy kapcsolata lesz a fő témája az Agykutatás napjai elnevezésű programsorozatnak, amelyet kedden és szerdán rendeznek meg.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-22

A főváros egyelőre nem képes behozni az egészségügyi fejlesztések terén mutatkozó hátrányát a vidékiekkel szemben, írja a Weborvos.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-09

A Dental World Nemzetközi Fogászati Konferencia és Kiállítás a kelet-közép európai régió legnagyobb fogászati szakrendezvénye.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-09-03

Felül kell vizsgálni eddigi elképzelésünket az elektromos impulzusok szívizomsejtek közötti terjedésével kapcsolatban. Az eLife-ban megjelent tanulmány által feltárt molekuláris mechanizmus újfajta antiarritmiás szerek kifejlesztéséhez vezet, és azt is megmagyarázza, mi az oka számos onkológiai szer kardiotoxicitásának.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-11-28

Az afrikai betegek sokkal hálásabbak, boldogabbak, kedvesebbek és türelmesebbek, mint a magyarok – mondták a fekete földrészt megjárt magyar orvosok a Hvg-nek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-23

A Nature Methods néhány napja közölte dr. Horváth Péter és munkacsoportja tanulmányát egy új képminőség-korrekciós eljárásról, amely nagyságrendekkel megnöveli a digitális képek elemzésén alapuló mérések és értékelések precizitását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.