hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-05-16

A teljes tárgylemezes digitális mikroszkóp képes olyan minták elemzésére, amire eddig csak az optikai mikroszkópok voltak alkalmasak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-11

A digitális világ és az agy kapcsolata lesz a fő témája az Agykutatás napjai elnevezésű programsorozatnak, amelyet kedden és szerdán rendeznek meg.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-22

A főváros egyelőre nem képes behozni az egészségügyi fejlesztések terén mutatkozó hátrányát a vidékiekkel szemben, írja a Weborvos.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-09

A Dental World Nemzetközi Fogászati Konferencia és Kiállítás a kelet-közép európai régió legnagyobb fogászati szakrendezvénye.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-09-03

Felül kell vizsgálni eddigi elképzelésünket az elektromos impulzusok szívizomsejtek közötti terjedésével kapcsolatban. Az eLife-ban megjelent tanulmány által feltárt molekuláris mechanizmus újfajta antiarritmiás szerek kifejlesztéséhez vezet, és azt is megmagyarázza, mi az oka számos onkológiai szer kardiotoxicitásának.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-11-28

Az afrikai betegek sokkal hálásabbak, boldogabbak, kedvesebbek és türelmesebbek, mint a magyarok – mondták a fekete földrészt megjárt magyar orvosok a Hvg-nek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-23

A Nature Methods néhány napja közölte dr. Horváth Péter és munkacsoportja tanulmányát egy új képminőség-korrekciós eljárásról, amely nagyságrendekkel megnöveli a digitális képek elemzésén alapuló mérések és értékelések precizitását.

#8
A CRC-rizikó megítélése colitis ulcerosa-ban. Mi változott? 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-01-08

Ismert, hogy gyulladásos bélbetegségben emelkedett a colon malignus elfajulásának (colorectal cancer, CRC) valószínűsége. Összehasonlítva az átlag populációval, a relatív kockázat 20-szoros kiterjedt, 4-szeres bal oldali colitisben. A gyulladás talaján először enyhe, majd súlyos dysplasia alakul ki, vagyis van idő a rák kialakulása előtt annak közvetlen veszélyét felismerni endoszkópos vizsgálattal.  

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-11-08

A bioinformatika az egész medicinát lényegileg átalakítja, ezért fontos, hogy minden orvos tisztában legyen annak alapvonalaival.

#10
Medical Tribune XI. évf. 8-9. szám
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-26

Magyarországon jelenleg egyedül az Országos Onkológiai Intézet (OOI) rendelkezik a patológiai munkafolyamatok minőségbiztosítására szolgáló automatizált rendszerrel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.