hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 29
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-06-22

Idén ötödik alkalommal rendez véradó napot leukémiás és daganatos gyermekek megsegítése céljából az Érintettek Egyesület pénteken.

#2
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A dyspepsia szó, nehezített emésztést jelent, mely szerteágazó tünetek formájában jelentkezhet, mint felhasi fájdalom, diszkomfort, étkezés utáni korai telítettségérzés, gyomorégés, böfögés, puffadás, feszülés, émelygés, hányinger, rossz közérzet. 1, 2

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-04

A cardiális implantálható elektromos eszközök az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen mentek át. A következőkben áttekintést nyújtunk a CIED beültetés indikációs köreiről és a terápiás lehetőségekről.

#4
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

2018-ban az EULAR-on (European League Against Rheumatism) belül megalakult egy 32 fős nemzetközi munkacsoport, amelynek vezetője Prof. Dr. Nagy György, a Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Klinikai Immunológiai Tanszékének vezetője. A munkacsoport első lépésként definiálta a nehezen kezelhető (difficult-to-treat) betegcsoportot, majd a nehezen kezelhető rheumatoid arthritises (RA) betegek kezelését segítő két átfogó és 11 specifikus ajánlást fogalmazott meg.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-19

A HáziPatika szerint egy kaliforniai vállalkozás két éven belül az emberi agyba küld apró robotokat, hogy azok szétlőjék a cisztákat, gliómákat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-10

A nem alkoholos zsírmájbetegség az összes májbetegség közül a leggyakoribb. A fejlett országokban a felnőtt lakosság mintegy harmadát érinti. Kimondásához ki kell zárni a májkárosodást okozó alkoholfogyasztást, gyógyszereket vagy vírushepatitiseket.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-30

Az időskori depresszió mind magatartásbeli, mind biológiai úton növeli számos betegség mortalitását. A Medical Tribune cikke a PharmaOnline-on.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-09-27

A szívelégtelenség napjaink egyik számos kihívást jelentő kardiológiai betegsége. Magas a halálozása, komoly hospitalizációs teherrel jár annak ellenére, hogy számos új gyógyszeres és műszeres terápiás beavatkozással rendelkezünk.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-08-10

Kétéves kampányba kezdtek a vízimentők a mentőmellény-viselésért, mondta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-10

A kardiovaszkuláris szövődmények elsősorban vaszkulárisak, az érrendszer károsodása nyomán, illetve a véralvadási rendszer túlaktivációja következtében alakulnak ki. A direkt myocardialis eltérések (a myo- vagy pericarditis, ACS, stressz cardiomyopathia) ritkábbak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.