hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-03-07

Ha kocsmákban ezentúl nem is lehet majd dohányozni, a cigaretták árainak látványos csökkenése részben kárpótolja a dohányosokat - írja az Index.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-03-07
Világszerte megtiltaná alkalmazottainak a dohányzást a General Electric (GE) a cég tulajdonában lévő ingatlanokon 2011 márciusától – jelentette be a társaság.
#3
Medical Tribune II. évf.23. szám
Medical Online
2004-11-01
Több támogatás kellene a dohányzásellenes harchoz Magyarországnak még jócskán van mit tennie a dohányzás visszaszorítása érdekében – ez a legfőbb tanulsága egy nemrégiben közzétett európai tanulmánynak. A dokumentum alapja az a kutatás, amely 28 európai ország dohányzásellenes tevékenységét értékelte. Az Európai Unió által finanszírozott kutatást Luk Joossens belga dohányzásellenes szakember vezette, aki 9 másik európai szakértővel – közöttük e közlemény szerzőjével – konzultálva pontozta az országok dohányzásellenes politikáját, és adta közre a „sikerlistát”. Hazánkban évente 28 ezer halálesetet követel a dohányzás, világelsők vagyunk a férfi tüdőrák, és ugyancsak világelsők a mindkét nembeli szájüregi rákok előfordulásában. Többen halnak ma meg Magyarországon dohányzás következtében, mint túlzott alkoholfogyasztás, közúti balesetek, kábítószer-fogyasztás, gyilkosság, öngyilkosság és fertőző betegségek miatt együttvéve. A dohányzásellenes aktivitás listáján Magyarország azonban csak a középmezőnyben áll, a 11. helyet foglalja el; a most csatlakozott országok közül Málta és Lengyelország előz meg bennünket. A kutatásból kiderül: a legjelentősebb elmaradásunk az, hogy a dohánytermékek ára nálunk még mindig alacsony. Magyarországon például egy doboz Marlboróért 2,14 eurót kell fizetni, míg Norvégiában ez a márka 7,64, az Egyesült Királyságban 6,60, Írországban 6,14, a dohányzásellenes küzdelemben „győztesnek” számító Izlandon pedig 5,76 euróba kerül.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.