hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 49
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-06-29

Vajon tényleg megfejtették az ezredfordulóra az emberi génkészletet, és valóban átléptünk-e a genetikai orvoslás korába? Az Index cikke.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-04-10

Elkészült az emberi test fehérjéinek eddigi legnagyobb kapcsolati térképe, számolt be róla a phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-10-11

Dr. Puskás László kutatócsoportjával jelenleg az Alzheimer-kór egy ígéretes, új gyógyszerjelöltjének fejlesztésén dolgozik. A Pharma Tribune interjúja.

#4
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Január
2019-04-04
#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-12-19

Francis S. Collins, a Humán Genom Projekt egykori vezetője könyvében megkísérli kibékíteni a tudományos és a spirituális világképeket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-10

Ha az alapkutatások eredményei szabadon elérhetők, miért kell nekünk ebben részt vennünk? A Magyar Tudományos Akadémia elnökének írása.

#7
Medical Online
2018-04-09

Bár a nemkódoló DNS rákkialakulásban játszott szerepét csak napjainkban kezdték vizsgálni, a Nature Genetics tanulmánya arra hívja fel a figyelmet, hogy máris megnyílt a lehetőség közel 200 mutációval kapcsolatosan célzott terápia kifejlesztése előtt. A nemkódoló RNS tumorkialakulásban játszott szerepét aCell Reports tanulmánya vizsgálja.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-04

Mi az oka, hogy nem szelektálódtak ki a szív koszorús erei elmeszesedésének hátterében álló genetikai variációk az evolúció során? A PLOS Genetics tanulmánya szerint a betegség a humán termékenység növekedésének mellékterméke lehet.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-27

Hogyan lesz kutatóorvosból a magánegészségügy egyik leginnovatívabb vállalkozója? – tette fel a kérdést a Piac és Profit dr. Peták Istvánnak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-09

Gének folyójában élünk: nemcsak baktériumok tudnak genetikai anyagot csereberélni egymással, de gombák és rovarok, vagy algák és csigák is. Az ember is sokféle gént tud kihalászni a közös tárból, illetve egyesek ráerőszakolják magukat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.