hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Mi újság?
2011-02-16

A kormány a büntető törvénykönyv szigorítására készül: ha valakit másodszor drogozáson kapnak, a kezelés vállalásával sem úszhatja meg a felelősségre vonást - írja a Heti Válasz.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-11-19

A nonprofit kft. három pontba sorolja észrevételeit, és sérelmezi, hogy Szócska Miklós az "egészségügy megmentését" tűzte ki célul, nem pedig a lakosság egészségének javítását.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-12-21
Az unió egyes országainak polgárai bő egy évtizeddel hosszabb ideig élnek, mint a másutt lakók, ráadásul hosszabb életkilátás mellett: ötvenedik születésnapjuk után átlagosan további húsz egészséges esztendő re számíthatnak.
#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-09-14
Az EgészségMonitor nyílt levélben kérte az egészségügyi minisztert, hogy vizsgáltassa ki, ki a felelős a májusban lebonyolított OLEF2009 egészségfelmérés szakmai hibáiért.
#5
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-09-07
Neves szakemberek arra kérik a pénzügyminisztert, hogy az egészségügyi közkiadások tervezésekor vegye figyelembe, hogy a magyar népesség egészsége sokkal rosszabb, mint a hasonló fejlettségű országok lakosságáé, és ezért nagyobb arányú közkiadások lennének indokoltak. Azt javasolják továbbá, hogy a csökkentés helyett fektessenek be az egészségügybe, amint azt a nálunk fejlettebb országok teszik. A befektetés eredményeképpen a jelenlegi 7%-ról akár 10%-ra is nőhet a szektorban foglalkoztatottak aránya, és a 2008-as 4%-ról 11%-ra, a fejlett EU tagországok szintjére emelkedhet a szektorban előállított GDP részaránya.
#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-07-01
Az EgészségMonitor nyílt levélben kéri az egészségügyi minisztert, hogy állapítsák meg, ki a felelős az Országos Tisztifőorvosi Hivatal OLEF2009 elnevezésű júniusban végrehajtott egészségfelmérésének fatális szakmai hibáiért.
#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-11-12
Jelentősek az eltérések az ország különböző területein, illetve társadalmi csoportjaiban élők egészségi állapotában. A zalaszentgróti kistérségben például kétszer nagyobb a halandósági kockázat, mint a veszprémiben, ez a mutató azonban sok tekintetben Budapesten a legnagyobb - közölte az Egészségbiztosítási Felügyelet.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.