A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.
A JAMA Internal Medicine folyóiratban május 20-án jelent meg egy amerikai kutatócsoport cikke, amelyben a testmozgás kétféle megfigyelési módszerét hasonlították össze 60-as éveikben járó nők esetében: az idő alapú és a teljesítményalapú módszereket.
A RESPOND vizsgálat új adatai szerint a neurofilamentumok szintje a kezelt vizsgálati résztvevők szinte mindegyikénél csökkent. A biomarker csökkenése kiegészíti a korábban közölt motoros készségek javulását mutató eredményeket a génterápiát követően tovább kezelt betegek körében.
Egy irodalmi áttekintés a kockázati tényezők jelentős csökkenését mutatta ki szív-érrendszeri, daganatos és anyagcsere-betegségek esetén a növényi alapú étrend követése esetén.
A The Lancet Infectious Diseases folyóiratban megjelent cikkben a világjárványt okozó SARS-CoV-2 vírus szöveti perzisztenciája és a poszt-Covid vagy long-Covid szindrómának nevezett hosszú távú tünetekkel jelentkező betegség közötti asszociációt értékelték.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?