hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-14

A fermentáció az egyik legősibb élelmiszertartósítási-technika, amit vélhetően már 9000 éve ismer az emberiség, közli a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-04-04

Az aktuális kutatások szerint a hisztamin intolerancia megállapításához egyetlen laborvizsgálat nem elegendő.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-30

Az atópiás betegségek a gazdaságilag fejlett társadalmakban korunk egyik népbetegségének tekinthetők. A kórképek sokszínűsége számos diszciplina (tüdőgyógyászok, bőrgyógyászok, szemészek, fül-orr-gégészek, gyermekgyógyászok) közös összefogását kívánja meg mind a diagnosztika, mind a terápia terén. Az összetett és nagymértékű betegségteherrel való küzdelem a betegek, míg a kórképek kezelése az allergológusok mindennapi kihívásaihoz tartoznak. Jelen írás áttekintő és gondolatébresztő az atópiás betegségek természetéről és általános jellemzőiről.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-08-10

A táplálkozás alapvető szerepet játszik számos betegség, így az allergiák kialakulásában is. Az ételallergének elsődlegesen a tápcsatornán keresztül jutnak be, és gyakran az allergia megnyilvánulási helyét is képezik.

#5
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2016-08-01

Az urticaria és az angiooedema ősidőktől ismert betegségek. Számos elnevezést használtak és teóriát állítottak fel az eredetére és patomechanizmusára vonatkozóan. A mai klasszifikáció és nevezéktan is további korrekcióra szorul.

#6
Medical Online >> Háziorvostan
2014-07-23

Becslések szerint az orvosi döntéshozás átlagosan 60-70%-ban a laboratóriumi vizsgálatok eredményeire támaszkodik. Vannak azonban szubdiszciplinák, ahol az általános kórházi laboratóriumi vizsgálatoknak jóval kisebb a szerepe. A bőrgyógyászat is ezek közé tartozik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?