hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 735
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-04

A hőmérséklet és az érintés érzékeléséért felelős receptorok felfedezéséért az amerikai David Julius és Ardem Patapoutian kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-10-01

A szexuális úton terjedő fertőzések esetszámainak növekedése folytán a gyakorló venerológusok egyre több kihívással találják szembe magukat. Az empátia, a szakmaiság és a széleslátókörűség talán még sosem volt olyan fontos a betegeik ellátásban, mint napjainkban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-29

A HIPEC kezelés a kiterjedt – hashártya érintettséggel is járó – petefészek daganatos betegek terápiájában kaphat jelentős szerepet.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Táplálásterápia
2021-09-08

A gasztrointesztinális (GI) sebészet a tápcsatorna és/vagy a máj direkt/eperendszer manipulációjával jár, ezért a közvetlen műtét utáni időszakban a beteg bizonyos ideig nem képes szájon át történő táplálékbevitelre.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-30

Igyekeztek a korábbinál egészségesebben étkezni a járvány alatt a magyarok, mégis átlagosan 30 dekával lettek nehezebbek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-08-24

Jelenléti oktatásra készül a kormány a szeptember elsején induló tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi, közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-08-11

Az ENSZ kormányközi klímaváltozással foglalkozó tanácsadó testülete kiadta a hatodik értékelő jelentését az éghajlatváltozásról, közli az mta.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-30

Vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót Müller Cecília országos tisztifőorvos.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-26

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-23

Az Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai szerint a parlagfű pollenszórása július utolsó napjaiban már tüneteket okozhat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.