hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2021-10-15

Az operatív törzs utasította a háziorvosokat, hogy jövő héttől rendelőikben teszteljék a Covid-gyanús betegeket. A Népszava szerint nagy a tiltakozás.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-03-12

A beoltott szoptató édesanyák az anyatejjel koronavírus ellenanyagot juttathatnak kisbabáik szervezetébe, s ezzel őket is védik az izraeli-amerikai kutatás szerint, jelentette a Háárec című újság honlapja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2021-03-01

Az oltás és a praxisközösségek létrehozása egyszerre teszi próbára most háziorvosokat – mondta a Népszavának Békássy Szabolcs.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-11-10

A fertőzés továbbadásának minimalizálása, az egészségügyi ellátórendszer biztonságos működtetése az intézkedések célja.

#5
Medical Online >> Korszerű alvadásgátlás
2017-07-14

Szacharin, himlőoltás, penicilin... gondolná, hogy csak a véletlennek köszönhetjük felfedezésüket? Júliusi Top 10-ünkben talál még véletlenszerű felfedezéseket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-06

Az Egyesült Államokban az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) hangsúlyozta, hogy ebben az évben is minden gyereknek meg kell kapnia az influenza oltást, még akkor is, ha a múlt évben már beoltották. Az elkövetkező influenza szezonra készített vakcina ugyanazon három vírustörzs ellen véd, mint a múlt évi oltás, de tudni kell, hogy az emberek immunitása 6–12 hónap alatt a felére csökkenhet. 

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-11-10
Bezárták a szederkényi általános iskolát, miután hatvan gyerek fertőződött meg az új influenza vírusától. Közben a román-magyar határon is beindult a vakcinaturizmus. Egyre több országban jelenik meg a H1N1 - MT összeállítás.
#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-11-03
Hétfőn a Parlamentben a napirend előtti felszólalások egyebek közt az újinfluenza-oltással, a kórházfinanszírozással és a szakápolással foglalkoztak.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-08-27
Két hét alatt eddig több mint 160 háziorvos csatlakozott Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kezdeményezéséhez, aki jogi nyilatkozatot íratna alá azokkal, akik be szeretnék magukat oltatni az új típusú influenza elleni védőoltással.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-08-26
Nem kívánja beoltatni magát az új influenza ellen a Hong Kong-i egészségügyi dolgozók több mint fele egy szerdán napvilágot látott tanulmány szerint.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.