hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-02-25

Fiatal egerek csontvelőjének átültetésével "fiatalították meg" öregedő egerek agyát a kutatók, megakadályozva a rágcsálók kognitív hanyatlását.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-01-04

Német tudósok mesterséges csontvelőt hoztak létre, amelynek gyógyászati alkalmazása egyszerűsítheti a leukémia kezelését néhány év múlva – írja a hvg.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-11-04

A Blood szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint az őssejtátültetéssel járó szövődmények és előkészítő eljárások férfiakban és nőkben egyaránt szexuális zavarokhoz vezethetnek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-30

A Johns Hopkins Egyetem kutatói  kimutatták, hogy a betegek egy részében még a részlegesen azonos csontvelő átültetése is megszüntetheti a sarlósejtes anémiát.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-28

Két HIV-fertőzött férfi csontvelő-átültetésen esett át, amely után az immunrendszer szempontjából kulcsfontosságú nyiroksejtjeiből eltűnt a vírus.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-08-11

Most először hatalmas sikerről számoltak be a kutatók egy olyan kezeléssel kapcsolatban, amely új módon közelíti meg a leukémia kezelését – a beteg saját vérsejtjeit változtatják olyan gyilkosokká, amelyek tönkreteszik a rákos sejteket. A vizsgálatot egyelőre csak három betegen végezték el, de az eredmények átütőek voltak. Két beteg egy évvel a kezelés után is rákmentesnek tűnik, és a harmadik is sokat javult, bár a rák még jelen van a szervezetében.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-06-02

Timothy Ray Brown, egy HIV-pozitív amerikai, aki meggyógyult egy speciális típusú csontvelő átültetésétől, a „berlini betegként” emlegetett férfi szimbólummá vált.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-31

Kényszerbetegségben szenvedhet ember is, állat is. Az érintett kényszeresen ismételget cselekvéseket, még ha azzal árt is önmagának.

#9
Medical Online
2010-03-15
A köldökzsinórvérből származó őssejtek terápiás célú felhasználása az utóbbi évek-évtizedek sikertörténete, sőt a szünet nélkül folyó kutatások újabb területek meghódítását ígérik. A köldökzsinórvér sorsa azonban továbbra is háromesélyes – vagy inkább csak kettő, de melyik az a kettő?
#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-10-04
Teljes gyógyulás érhető el az 1-es típusú diabetes állatkísérletes modelljében mesenchymalis őssejtek beültetésével, amelyek nemcsak a csontvelőben, de valamennyi kötő- és támasztószövetben megtalálhatók, hangzott el a Semmelweis Egyetem Genomikai Hálózat című rendezvénysorozatának szeptember 23-i előadásán.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.