hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-16

Kutatásuk célja, hogy új terápiás utakat nyissanak meg a neuro-degeneratív betegségek kezelése terén.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-08-21

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-02

Ezúttal New Yorkba szervez a magyar orvos-képzőművészeknek kiállítási lehetőséget dr. Palotás András; a jövő év tavaszára tervezett rendezvényre január végéig jelentkezhetnek.

#4
Medical Online >> Rovatok
2012-06-13

Az idén 5. alkalommal szervezték meg a Védőnők Napját. Az ünnepi rendezvény keretében jubileumi díszokleveleket és kitüntetéseket adtak át a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében, Budapesten.

#5
Medical Tribune III. évf.22. szám
Medical Online
2005-11-01
Hatalmas felháborodást keltett a Szegedi Tudományegyetemen a Délmagyarország október 13-án közölt cikke, melyben dr. Palotás Andrást Európa legjobb fiatal neurológusaként mutatták be. A cikkből idézett lapunk is. Zűrzavar Európa legjobb fiatal neurológusa körül címmel újabb írás jelent meg október 20-án a Délmagyarországban; eszerint a lap szerkesztősége több forrásból is úgy értesült, hogy a rezidens állításai nem feleltek meg a valóságnak. A díj, amit kapott, csupán egy konferenciai elismerés, és nem jelenti azt, hogy ő lenne a kontinens legjobb szakembere. Palotás ellen jelenleg nemzetközi csalás miatt fegyelmi eljárás folyik az egyetemen. – Ekkorát hazudni én embert még nem hallottam – mondta felháborodottan Kása Péter, a Magyar Ideg- és Elmeorvosok Társasága Alzheimer-kór szekciójának elnöke. A nyugdíjas professzor szerint Palotás doktor a nemzetközi szakma előtt járatta le a Szegedi Tudományegyetemet. És bár az egyetemi munkatársakat felsoroló honlapon már valaki megelőlegezte a PhD-t Palotásnak, a valóságban újráznia kell a védéssel – írja a HVG. A lapban Palotás elismerte: „Meglehet, hogy etikai szempontból nem volt helyes kongresszusnak feltüntetni, ami valójában kutatástámogatásra ment”.
#6
Medical Tribune III. évf.21. szám
Medical Online
2005-10-01
Európa legjobb fiatal neurológusának választotta az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetsége a Szegedi Tudományegyetem Szívsebészeti Klinikáján dolgozó Palotás Andrást. A 29 éves kolléga másodszor kapta meg az Uschi Tschabitscher-díjat (először két évvel ezelőtt). Ezúttal a skizofrénia kezeléséhez használt gyógyszerek genetikai profiljának kutatásáért kapta az elismerést. Palotás András mindezek ellenére sem tervezi, hogy külföldön vállaljon munkát, mint mondja, annak az országnak szeretne dicsőséget szerezni, amely kitanította.Délmagyarország/Webdoki 120 éves a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika. Az évforduló alkalmából a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány támogatásával 7 új baba-mama kórtermet nyitottak meg, és az új ultrahangdiagnosztikai laboratórium is elkészült. Az intézményben 15 osztály működik 165 betegággyal, országos feladatköre a leukémiák, a daganatos betegségek, a veleszületett anyagcserezavarok, az endokrinológiai, valamint az ideggyógyászati kórképek ellátása. A klinika fontos szerepet tölt be a zsíranyagcsere- zavarok és az érrendszeri betegségek megelőzésében is.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.