hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 178
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-25

Hazánkban elsőként Szemészeti Génterápiás Kezelőcentrum minősítést kapott a Semmelweis Egyetem.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-10

A fejfájás nem kevés páciens számára szinte mindennapos, banális panasz, mellyel nem fordul orvoshoz, hanem vény nélkül kapható gyógyszerekkel igyekszik úrrá lenni a fejfájós időszakokon. Vannak azonban a fejfájásnak olyan kínzó formái is, melyek orvosi beavatkozást tesznek szükségessé.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-24

A fejfájás gyakori panasz, mellyel a páciensek jelentős része többnyire nem is fordul orvoshoz, hanem vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal igyekszik megoldani problémáját. A fejfájás az esetek jelentős részében kínzó migrén képében jelentkezik, melynek fontosságát az adja, hogy más tünetekkel is társulva rontja az életminőséget és akadályozza, hogy a beteg megfelelően teljesítsen a tanulás és a munka terén.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-24

Az Index a projektben aktívan közreműködő Novartis vezérigazgatójával, Matt Zellerrel beszélgetett.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-21

Együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem, az ITM és a Novartis.

#6
Novartis - NOS Rovat kvíz
Medical Online >> Rovatok >> Novartis - NOS
2022-01-21

Az elmúlt évtizedben a HR+/HER2- előrehaladott emlőrák kezelése teljes átalakuláson ment át: az endokrinterápiák mellett a célzott kombinációs terápiák is a palettára kerültek. A CDK4/6 terápiák hatásosságának vizsgálatára létrejött randomizált klinikai vizsgálatokat különböző érintett betegpopulációkon végezték el. Professzor de Laurentiis szerint a vizsgálatok eredményei – jellegüknél fogva – nem alkalmasak a vizsgált gyógyszerek eltérő hatásainak igazolására, de a szakember számára önmagukban is erős és érdekes indikátorok.

#7
Medical Online >> Rovatok >> Novartis - NOS
2022-01-21

Prof. Dr. Fatima Cardoso a lisszaboni Champalimaud Klinikai Központ vezetője előadásában bemutatja azokat az adatokkal alátámasztott tényezőket, amelyeket már javasolt a HR+/HER2- aBC terápiájának megtervezése során figyelembe venni.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Novartis - NOS
2022-01-21

Kerekasztal-beszélgetés: dr. Bittner Nóra PhD, dr. Boér Katalin PhD, dr. Horváth Zsolt PhD, dr. Máhr Károly és dr. Rubovszky Gábor PhD.

#9
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2022-01-18

A szívelégtelenség nem jelent egységes patológiai diagnózist, sokkal inkább jelent klinikai szindrómát, egyben rendkívül súlyos, világméretű népegészségügyi problémát is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-08

A Qubit szerint az injekció beadása után két héttel a felére csökkentette a „rossz” koleszterin szintjét, és fél évig a megfelelő szinten tartotta.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”