hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 607
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-11

A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arány jelentős régiós különbségeket mutat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-28

A jóléti államról, az adatokon alapuló egészségpolitikai tervezés hiányáról, és az egészségügyi közgazdászok felelősségéről is szó esett a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META) legutóbbi ülésén.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-19

A kórházi fertőtlenítőszerek rendszeres használata a krónikus obstruktív tüdőbetegség kialakulásának fokozott kockázatával jár együtt a nővéreknél – állapítja meg egy, a European Respiratory Society nemzetközi kongresszusán ismertetett, 55.000 nővér követésén alapuló kutatás.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-09-14

A Közel-Keleten egyre több migráns adja el szerveit, hogy Európába juthasson, közli az MTI nyomán az Origo.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-12

A Magyar Idők úgy értesült, hogy átmenetileg nem adhatnak vért azok, akik akár egy napot is eltöltöttek egyes városokban.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-09-12

A spanyol adatvédelmi hatóság 1,2 millió euróra büntette a közösségi oldalt a felhasználók adatainak engedély nélküli reklám célú felhasználása miatt.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-05

Bár a politikai retorika szintjén váltig azt hallani, milyen komoly szerepet szánnak a járóbeteg-szakellátásnak, ennek egyelőre nincs látható jele. A miértre Pásztélyi Zsolttal, a Medicina 2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség frissen újraválasztott elnökével, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjével kerestük a választ.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-08-29

Sikerült visszavarrni egy vonatbalesetet szenvedett fiatal nő két karját Franciaországban, közölte az MTI nyomán az InfoRádió.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-08-29

Amikor növényeket fogyasztunk, nemcsak vitaminok és ásványi anyagok kerülnek a szervezetünkbe, hanem sejtjeinket és mikrobiomunkat befolyásoló növényi hormonok is; az ezekkel kapcsolatban gyarapodó tudás újraformálhatja a táplálkozástudományt, írja a Trends in Plant Science tanulmánya.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-22

Itthon épp egy olyan betegség érintettjei nem válhatnak donorrá, akiktől a kezelésük miatt gyakran kell sok vért levenni, írja az MNO.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Akkor tudunk nehéz helyzetben lévő embertársainkon, barátainkon, rokonainkon segíteni, ha jobban megértjük a halállal kapcsolatos lelki folyamatokat, és mi magunk is rendezzük a viszonyunkat ezzel a kérdéssel.

Két közlemény is megjelent a British Medical Journal-ben a szteroid torokgyulladásban való alkalmazásáról. Az egyik egy review és metaanalízis (Corticosteroids for treatment of sore throat: systematic review and meta-analysis of randomised trials), a másik egy ajánlás (Corticosteroids for sore throat: a clinical practice guideline).